Szkoła Podstawowa nr 3 w Głuszycy

 

 58-340 Głuszyca

 ul. Kolejowa 8

 tel./fax 748456376

 

sp3@gluszyca.pl
  • Kalendarium

    Czwartek, 2024-02-22

    Imieniny: Małgorzaty, Marty

  • Statystyki

    • Odwiedziło nas: 377689
    • Do końca roku: 313 dni
    • Do wakacji: 120 dni
  • Kartka z kalendarza

Jesteś tutaj: Start / Stołówka szkolna

Stołówka szkolna

Informacja w sprawie korzystania z obiadów w stołówce Szkoły Podstawowej nr 3 w Głuszycy
 
Zapraszamy Rodziców uczniów chętnych do korzystania z obiadów do podpisania umowy. W tym celu prosimy zgłaszać się do kierownika gospodarczego szkoły. Należy mieć ze sobą własny numer konta bankowego.
 
Tutaj, co miesiąc będziemy podawać informację o ilości dni, w których dzieci będą jadły obiad.

Artykuły

JADŁOSPIS OD DNIA 19.02.2024 r. DO DNIA 23.02.2024 r.

DATA/
DZIEŃ TYGODNIA

I DANIE

II DANIE

PONIEDZIAŁEK
19.02.2024

ZUPA Z CIECIORKI Z PRZECIEREM
(9)

 

KARTACZE Z MIĘSEM(6, 10*, 1 ,7, 3)
Z CEBULKĄ SOK/WODAOWOC

WTOREK
20.02.2024

ROSÓŁ Z KASZĄ BULGAR I NATKĄ PIETRUSZKI(9)

NAGETSY Z KURCZAKA W SEZAMOWEJ PANIERCE(1,10*,3,11)
ZIEMNIAKI PURE (7)

TZATZIKI(7)

(JOGURTGRECKI,CZOSNEK,OGÓRKI ZIELONE)
SOK/WODA

ŚRODA
21.02.2024

ZUPA KREM Z ZIELONEGO GROSZKU(7,9)                    Z GRZANKAMI
(1)

KASZA GRYCZANA, GULASZ Z SZYNKI I WARZYW(MARCHEW,POR), OGÓREK KISZONY (10 *)
SOK/WODA

CZWARTEK
22.02.2024

ZUPA FASOLOWA(9)

KULKI MIĘSNO KAPUŚCIANE(1,3)

ZIEMNIAKIPURE (7)

FASOLKA SZPARAGOWA Z CEBULKĄ I OLIWĄ
SOK/WODA

PIĄTEK
23.02.2024

ŻUREK Z JAJKIEM I KIEŁBASĄ(1,3,7,9,10 *)

RYŻ Z JABŁKIEM I BITĄ ŚMIETANĄ(7)
SOK/WODA

ZASTRZEGA SIĘ MOŻLIWOŚĆ WPROWADZENIA ZMIAN W JADŁOSPISIE.      
ALERGENY
Podano numery alergenów jakie zawierają przygotowane dania:

1-      ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN

  8- ORZECHY

2-      SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE

  9- SELER I PRODUKTY POCHODNE

3-      JAJA I PRODUKTY POCHODNE

10- GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE

4-      RYBY I PRODUKTY POCHODNE

11- NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE

5-      ORZESZKI ZIEMNE (ARACHIDOWE)

12- DWUTLENEK SIARKI

6-      SOJA I PRODUKTY POCHODNE

13- ŁUBIN

7-      MLEKO I PRODUKTY POCHODNE

14- MIĘCZAKI

*ŚLADOWE ILOŚCI
SPOSÓB ZABIELANIA ZUP:      JOGURT

Czytaj więcej o: JADŁOSPIS OD DNIA 19.02.2024 r. DO DNIA 23.02.2024 r.

JADŁOSPIS OD DNIA 12.02.2024 r. DO DNIA 16.02.2024 r.

DATA/
DZIEŃ TYGODNIA

I DANIE

II DANIE

PONIEDZIAŁEK
12.02.2024

ZUPA KARTOFLANKA
(7,9)

Z NATKĄ PIETRUSZKI

MAKARON SPAGHETTI (1,3)
SOS BOLOŃSKI (1)
SOK/WODA

WTOREK
13.02.2024

ZUPA PIECZARKOWA
(7,9)
Z MAKARONEM
(1,3)

ZIEMNIAKI PUREE (7)
BIGOS Z MIĘSEM I KIEŁBASĄ
OWOC
SOK/WODA

ŚRODA
14.02.2024

ZUPA WEGETARIAŃSKA
(7,9)

KLUSKI LENIWE (1,10,3,7,6)
Z BUŁKĄ TARTĄ (1) I MASŁEM (7)
SOK/WODA

CZWARTEK
15.02.2024

ZUPA KOPERKOWA

(7,9)

RYŻ
SCHAB PO CHIŃSKU (SCHAB WIEPRZOWY, PIECZARKI, CEBULA, KONCENTRAT POMIDOROWY)
OGÓREK KONSERWOWY (10)
SOK/WODA

PIĄTEK
16.02.2024

ZUPA KREM BROKUŁOWY
(7,9)
Z PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM

ZIEMNIAKI PUREE (7)
PALUSZKI RYBNE (1,3,4)
SURÓWKA COLESŁAW (KAPUSTA BIAŁA, MARCHEWKA, CEBULA, NATKA PIETRUSZKI, MAJONEZ (3), ŚMIETANA (7)
SOK/WODA

ZASTRZEGA SIĘ MOŻLIWOŚĆ WPROWADZENIA ZMIAN W JADŁOSPISIE.                                                                          
ALERGENY
Podano numery alergenów jakie zawierają przygotowane dania:

1-      ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN

  8- ORZECHY

2-      SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE

  9- SELER I PRODUKTY POCHODNE

3-      JAJA I PRODUKTY POCHODNE

10- GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE

4-      RYBY I PRODUKTY POCHODNE

11- NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE

5-      ORZESZKI ZIEMNE (ARACHIDOWE)

12- DWUTLENEK SIARKI

6-      SOJA I PRODUKTY POCHODNE

13- ŁUBIN

7-      MLEKO I PRODUKTY POCHODNE

14- MIĘCZAKI

*ŚLADOWE ILOŚCI
SPOSÓB ZABIELANIA ZUP:      JOGURT

Czytaj więcej o: JADŁOSPIS OD DNIA 12.02.2024 r. DO DNIA 16.02.2024 r.

JADŁOSPIS OD DNIA 05.02.2024 r. DO DNIA 09.02.2024 r.

DATA/
DZIEŃ TYGODNIA

I DANIE

II DANIE

PONIEDZIAŁEK
05.02.2024

ZUPA JARZYNOWA
(7,9)

Z MAKARONEM
(1,3)

KOPYTKA (1,3,7,10,6)
GULASZ WIEPRZOWY (1)
KAPUSTA ZASMAŻANA
SOK/WODA

WTOREK
06.02.2024

ROSÓŁ
(9)
Z MAKARONEM
(1,3)

ZIEMNIAKI PUREE (7)
UDKO PIECZONE
SURÓWKA-MIZERIA
ZE SZCZYPIORKIEM (7)
SOK/WODA

ŚRODA
07.02.2024

ZUPA Z KAPUSTY BIAŁEJ
(7,9)

KASZA BULGUR (1)
PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM
(1,7)
SURÓWKA-SAŁATA LODOWA Z SOSEM WINEGRET
SOK/WODA

CZWARTEK
08.02.2024

ZUPA RYŻANKA
NA ROSOLE
(9)
Z NATKĄ PIETRUSZKI

ZIEMNIAKI PUREE (7)
RYBA MIRUNA PANIEROWANA
(1,3,4)
SURÓWKA Z MARCHEWKI I SELERA MARYNOWANEGO Z ANANASEM, ŚMIETANĄ I JOGURTEM (7)
SOK/WODA

PIĄTEK
09.02.2024

ZUPA KREM MARCHEWKOWY
(7)
Z PRAŻONĄ DYNIĄ

MAKARON PENEE (1,3)
Z SOSEM SZPINAKOWO-CZOSNKOWYM I KURCZAKIEM (7)
SOK/WODA

ZASTRZEGA SIĘ MOŻLIWOŚĆ WPROWADZENIA ZMIAN W JADŁOSPISIE.                                                                          
ALERGENY
Podano numery alergenów jakie zawierają przygotowane dania:

1-      ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN

  8- ORZECHY

2-      SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE

  9- SELER I PRODUKTY POCHODNE

3-      JAJA I PRODUKTY POCHODNE

10- GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE

4-      RYBY I PRODUKTY POCHODNE

11- NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE

5-      ORZESZKI ZIEMNE (ARACHIDOWE)

12- DWUTLENEK SIARKI

6-      SOJA I PRODUKTY POCHODNE

13- ŁUBIN

7-      MLEKO I PRODUKTY POCHODNE

14- MIĘCZAKI

*ŚLADOWE ILOŚCI
SPOSÓB ZABIELANIA ZUP:      JOGURT

Czytaj więcej o: JADŁOSPIS OD DNIA 05.02.2024 r. DO DNIA 09.02.2024 r.

MIESIĘCZNY KOSZT OBIADÓW DLA UCZNIA ZA luty 2024

PROSIMY RODZICÓW, ŻEBY WPŁACALI  ZA OBIADY KWOTĘ ZGODNĄ
Z WYSTAWIONYM RACHUNKIEM.

 

RACHUNKI ZOSTANĄ PRZESŁANE NA ADRESY E-MAILOWE RODZICÓW 
W TERMINIE OD 01.02.2024 r.
ILOŚĆ DNI KORZYSTANIA Z OBIADÓW W 02.2024:  

 

21 dni x 8,00 zł = 168,00 zł  

 

WPŁATA ZA OBIADY       

            
Łączna kwota z tytułu żywienia dziecka płatna jest zgodnie z terminem wskazanym na rachunku.
Wpłaty należy dokonać na konto bankowe o numerze:
85  9531  1016  2007  7000  9493  0006
 W treści przelewu należy wpisać:
-    nazwa odbiorcy: Szkoła Podstawowa nr 3 w Głuszycy, ul. Kolejowa 8,
     58-340 Głuszyca
-    nr rachunku odbiorcy:    85  9531  1016  2007  7000  9493  0006
-    kwota:   z rachunku
-    nazwa zleceniodawcy: imię i nazwisko oraz adres wpłacającego
-    tytułem:  wpłata za obiady, imię i nazwisko dziecka, klasa, miesiąc

Czytaj więcej o: MIESIĘCZNY KOSZT OBIADÓW DLA UCZNIA ZA luty 2024

JADŁOSPIS OD DNIA 29.01.2024 r. DO DNIA 02.02.2024 r.

 

DATA/
DZIEŃ TYGODNIA

I DANIE

II DANIE

PONIEDZIAŁEK
29.01.2024

ZUPA KALAFIOROWA
Z NATKĄ PIETRUSZKI
(7,9)

ŁAZANKI Z MIĘSEM (1,3)
OWOC
SOK/WODA

WTOREK
30.01.2024

ZUPA GRYSIKOWA
Z WARZYWAMI
(9)

ZIEMNIAKI PUREE (7)
KOTLET MIELONY (1,3)
SURÓWKA – BURACZKI Z CEBULKĄ
SOK/WODA

ŚRODA
31.01.2024

ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI
(7,9)

NALEŚNIKI (1,3,7)
Z TWAROŻKIEM WANILIOWYM (7)
I MUSEM TRUSKAWKOWYM
SOK/WODA

CZWARTEK
01.02.2024

ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM
(7,9)

ZIEMNIAKI PUREE (7)
KURCZAK W SOSIE ŚMIETANOWYM (7)
MARCHEWKA NA GĘSTO (1)
SOK/WODA

PIĄTEK
02.02.2024

ZUPA KRUPNIK
NA ŻEBERKACH
(9)

ZAPIEKANKA MAKARONOWA
Z KURCZAKIEM I MIXEM WARZYW (BROKUŁ, MARCHEWKA, FASOLKA)
DIP CZOSNKOWO-ZIOŁOWY (7)
SOK/WODA

 

ZASTRZEGA SIĘ MOŻLIWOŚĆ WPROWADZENIA ZMIAN W JADŁOSPISIE.


ALERGENY
Podano numery alergenów jakie zawierają przygotowane dania:

  1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN

8- ORZECHY

  1. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE

9- SELER I PRODUKTY POCHODNE

  1. JAJA I PRODUKTY POCHODNE

10- GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE

  1. RYBY I PRODUKTY POCHODNE

11- NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE

  1. ORZESZKI ZIEMNE (ARACHIDOWE)

12- DWUTLENEK SIARKI

  1. SOJA I PRODUKTY POCHODNE

13- ŁUBIN

  1. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE

14- MIĘCZAKI

*ŚLADOWE ILOŚCI
SPOSÓB ZABIELANIA ZUP: JOGURT

Czytaj więcej o: JADŁOSPIS OD DNIA 29.01.2024 r. DO DNIA 02.02.2024 r.

JADŁOSPIS OD DNIA 08.01.2024 r. DO DNIA 12.01.2024 r.

DATA/
DZIEŃ TYGODNIA

I DANIE

II DANIE

PONIEDZIAŁEK
08.01.2024

ZUP ŻUREK
(7,9)
Z JAJKIEM
(3)
I KIEŁBASĄ
(1,10*,12,7,9)

PIEROGI RUSKIE Z CEBULKĄ (1,3,7,10)
OWOC
JOGURT OWOCOWY (7)
SOK/WODA

WTOREK
09.01.2024

ZUPA OGÓRKOWA

(7,9)
Z RYŻEM

ZIEMNIAKI PUREE (7)
KOTLETY MIELONE (1,3)
SURÓWKA – BURACZKI Z CEBULKĄ
I OLEJEM
SOK/WODA

ŚRODA
10.01.2024

ZUPA FASOLOWA
NA ŻEBERKACH
(9)

RYŻ
INDYK W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM (1,7)
SURÓWKA – SAŁATA LODOWA
Z MIXEM WARZYW Z SOSEM WINEGRET
SOK/WODA

CZWARTEK
11.01.2024

ZUPA KREM
Z CUKINII (7)
Z PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM

ZIEMNIAKI PUREE (7) Z KOPERKIEM
RYBA MIRUNA PANIEROWANA (1,3,4)
SURÓWKA – KAPUSTA PEKIŃSKA ZE SZCZYPIORKIEM, BRZOSKWINIAMI, JOGURTEM (7) I MAJONEZEM (3)
SOK/WODA

PIĄTEK
12.01.2024

ZUPA KOPERKOWA
(1,7,9,3)

MAKARON SPAGHETTI (1,3)
SOS BOLOŃSKI (1)
Z ŻÓŁTYM SEREM (7)
OWOC
SOK/WODA

ZASTRZEGA SIĘ MOŻLIWOŚĆ WPROWADZENIA ZMIAN W JADŁOSPISIE.                                                                           
ALERGENY
Podano numery alergenów jakie zawierają przygotowane dania:

1-      ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN

  8- ORZECHY

2-      SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE

  9- SELER I PRODUKTY POCHODNE

3-      JAJA I PRODUKTY POCHODNE

10- GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE

4-      RYBY I PRODUKTY POCHODNE

11- NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE

5-      ORZESZKI ZIEMNE (ARACHIDOWE)

12- DWUTLENEK SIARKI

6-      SOJA I PRODUKTY POCHODNE

13- ŁUBIN

7-      MLEKO I PRODUKTY POCHODNE

14- MIĘCZAKI

*ŚLADOWE ILOŚCI
SPOSÓB ZABIELANIA ZUP:      JOGURT

Czytaj więcej o: JADŁOSPIS OD DNIA 08.01.2024 r. DO DNIA 12.01.2024 r.

JADŁOSPIS OD DNIA 02.01.2024 r. DO DNIA 05.01.2024 r.

DATA/
DZIEŃ TYGODNIA

I DANIE

II DANIE

WTOREK
02.01.2024

ZUPA JARZYNOWA
(7,9)

KLUSKI ŚLĄSKIE Z MIĘSEM (6,10*,1,7,3)
I CEBULKĄ
OGÓREK KONSERWOWY (10*)
KOMPOT/WODA

ŚRODA
03.01.2024

ZUPA GROCHOWA
(9)
NA ŻEBERKACH

ZIEMNIAKI PUREE (7)
Z KOPERKIEM
KOTLET SCHABOWY PANIEROWANY (1,3)
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ
Z CZERWONĄ PAPRYKĄ, OGÓRKIEM, RZODKIEWKĄ, SZCZYPIORKIEM, CZERWONĄ CEBULKĄ, ŚMIETANĄ
I JOGURTEM (7)
OWOC
KOMPOT/WODA

CZWARTEK
04.01.2024

ZUPA POMIDOROWA
(7,9)
 Z MAKARONEM
(1,3)

KASZA BULGUR (1)
KARCZEK DUSZONY W SOSIE (1)
SURÓWKA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ
Z CEBULKĄ, SEZAMEM (11) I OLEJEM
OWOC
KOMPOT/WODA

PIĄTEK
05.01.2024

ZUPA KALAFIOROWA
(7,9)

ZIEMNIAKI PUREE (7)
RYBA MIRUNA PANIEROWANA (1,3,4)
SURÓWKA Z SELERA MARYNOWANEGO (ANANAS, POR, MARCHEWKA) Z MAJONEZEM
I JOGURTEM (7)
KOMPOT/WODA

ZASTRZEGA SIĘ MOŻLIWOŚĆ WPROWADZENIA ZMIAN W JADŁOSPISIE.                                                                           
ALERGENY
Podano numery alergenów jakie zawierają przygotowane dania:

1-      ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN

  8- ORZECHY

2-      SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE

  9- SELER I PRODUKTY POCHODNE

3-      JAJA I PRODUKTY POCHODNE

10- GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE

4-      RYBY I PRODUKTY POCHODNE

11- NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE

5-      ORZESZKI ZIEMNE (ARACHIDOWE)

12- DWUTLENEK SIARKI

6-      SOJA I PRODUKTY POCHODNE

13- ŁUBIN

7-      MLEKO I PRODUKTY POCHODNE

14- MIĘCZAKI

*ŚLADOWE ILOŚCI
SPOSÓB ZABIELANIA ZUP:      JOGURT

Czytaj więcej o: JADŁOSPIS OD DNIA 02.01.2024 r. DO DNIA 05.01.2024 r.

MIESIĘCZNY KOSZT OBIADÓW DLA UCZNIA ZA STYCZEŃ 2024

PROSIMY RODZICÓW, ŻEBY WPŁACALI  ZA OBIADY KWOTĘ ZGODNĄ
Z WYSTAWIONYM RACHUNKIEM.

RACHUNKI ZOSTANĄ PRZESŁANE NA ADRESY E-MAILOWE RODZICÓW 
W TERMINIE OD 02.01.2024 r.

ILOŚĆ DNI KORZYSTANIA Z OBIADÓW W 01.2024:  

12 dni x 8,00 zł = 96,00 zł  

WPŁATA ZA OBIADY                   

Łączna kwota z tytułu żywienia dziecka płatna jest zgodnie z terminem wskazanym na rachunku.
Wpłaty należy dokonać na konto bankowe o numerze:

85  9531  1016  2007  7000  9493  0006

 W treści przelewu należy wpisać:

-    nazwa odbiorcy: Szkoła Podstawowa nr 3 w Głuszycy, ul. Kolejowa 8,
     58-340 Głuszyca

-    nr rachunku odbiorcy:    85  9531  1016  2007  7000  9493  0006

-    kwota:   z rachunku

-    nazwa zleceniodawcy: imię i nazwisko oraz adres wpłacającego

-    tytułem:  wpłata za obiady, imię i nazwisko dziecka, klasa, miesiąc

Czytaj więcej o: MIESIĘCZNY KOSZT OBIADÓW DLA UCZNIA ZA STYCZEŃ 2024

JADŁOSPIS OD DNIA 18.12.2023 r. DO DNIA 21.12.2023 r.

DATA/
DZIEŃ TYGODNIA

I DANIE

II DANIE

PONIEDZIAŁEK
18.12.2023

ZUPA GULASZOWA
(1,9)

KARTACZE Z MIĘSEM (1,3,6,7,10)
I CEBULKĄ
SOK/WODA
OWOC

WTOREK
19.12.2023

ZUPA OGÓRKOWA
Z RYŻEM
(7,9)

ZIEMNIAKI PUREE (1,3)
RYBA MIRUNA PANIEROWANA (1,3,4)
SURÓWKA Z POMIDORÓW
ZE SZCZYPIORKIEM I ŚMIETANĄ (7)
SOK/WODA

ŚRODA
20.12.2023

ZUPA EUROPEJSKA
(MIX WARZYW, KUKURYDZA, NATKA PIETRUSZKI)
(7,9)
Z MAKARONEM
(1,3)

MAKARON PENNE (1,3)
Z KURCZAKIEM, SZPINAKIEM
I SERKIEM MASCARPONE (7)
OWOC
SOK/WODA

CZWARTEK
21.12.2023

ZUPA KREM
Z BROKUŁA
(7,9)
Z GRZANKAMI
(1,3,7)

ZIEMNIAKI PUREE (7)
FILET PANIEROWANY (1,3)
SURÓWKA COLESŁAW (BIAŁA KAPUSTA, MARCHEWKA, CEBULKA, NATKA PIETRUSZKI, ŚMIETANA (7), MAJONEZ (3,*10)
SOK/WODA

 

ZASTRZEGA SIĘ MOŻLIWOŚĆ WPROWADZENIA ZMIAN W JADŁOSPISIE.                                                                           
ALERGENY
Podano numery alergenów jakie zawierają przygotowane dania:

1-      ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN

  8- ORZECHY

2-      SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE

  9- SELER I PRODUKTY POCHODNE

3-      JAJA I PRODUKTY POCHODNE

10- GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE

4-      RYBY I PRODUKTY POCHODNE

11- NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE

5-      ORZESZKI ZIEMNE (ARACHIDOWE)

12- DWUTLENEK SIARKI

6-      SOJA I PRODUKTY POCHODNE

13- ŁUBIN

7-      MLEKO I PRODUKTY POCHODNE

14- MIĘCZAKI

*ŚLADOWE ILOŚCI
SPOSÓB ZABIELANIA ZUP:      JOGURT

Czytaj więcej o: JADŁOSPIS OD DNIA 18.12.2023 r. DO DNIA 21.12.2023 r.

JADŁOSPIS OD DNIA 11.12.2023 r. DO DNIA 15.12.2023 r.

DATA/
DZIEŃ TYGODNIA

I DANIE

II DANIE

PONIEDZIAŁEK
11.12.2023

ZUPA KAPUŚNIAK
NA ŻEBERKACH
(9)

PIEROGI RUSKIE (1,3,10*,7,6)
Z CEBULKĄ
OWOC
SOK/WODA

WTOREK
12.12.2023

ZUPA FASOLOWA
(9)
Z KIEŁBASĄ
(1,10*,12,7,9)

GOŁĄBKI Z MIĘSEM I RYŻEM
W SOSIE POMIDOROWYM (7,1)
OWOC
SOK/WODA

ŚRODA
13.12.2023

ZUPA ROSÓŁ
(9)
Z MAKARONEM
(1,3)

ZIEMNIAKI PUREE (7)
ĆWIARTKA Z KURCZAKA PIECZONA
SURÓWKA – MIZERIA ZE SZCZYPIORKIEM I RZODKIEWKĄ (7)
SOK/WODA

CZWARTEK
14.12.2023

ZUPA PIECZARKOWA
(7,9)
Z MAKARONEM
ŁAZANKOWYM
(1,3)

ZIEMNIAKI PUREE (7)
RYBA MIRUNA PANIEROWANA (1,3,4)
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY
Z MARCHEWKĄ I CEBULKĄ
SOK/WODA

PIĄTEK
15.12.2023

 

KIERMASZ SZKOLNY - SUCHY PROWIANT
BUŁKA SŁODKA (1,3,7) SOK KUBUŚ, BATONIK, OWOC

ZASTRZEGA SIĘ MOŻLIWOŚĆ WPROWADZENIA ZMIAN W JADŁOSPISIE.                                                                           
ALERGENY
Podano numery alergenów jakie zawierają przygotowane dania:

1-      ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN

  8- ORZECHY

2-      SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE

  9- SELER I PRODUKTY POCHODNE

3-      JAJA I PRODUKTY POCHODNE

10- GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE

4-      RYBY I PRODUKTY POCHODNE

11- NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE

5-      ORZESZKI ZIEMNE (ARACHIDOWE)

12- DWUTLENEK SIARKI

6-      SOJA I PRODUKTY POCHODNE

13- ŁUBIN

7-      MLEKO I PRODUKTY POCHODNE

14- MIĘCZAKI

*ŚLADOWE ILOŚCI
SPOSÓB ZABIELANIA ZUP:      JOGURT

Czytaj więcej o: JADŁOSPIS OD DNIA 11.12.2023 r. DO DNIA 15.12.2023 r.